Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

5.ua

Вівторок, 19 квітня 2016, 12:47

ЄС та Лівія можуть об'єднатися задля вирішення проблеми біженцв

Євросоюз

ЄС прагне розширити морську операцію "Софія" у Середземному морі на територіальні води Лівії, щоб ефективніше боротися з напливом нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Еuronews.

Зокрема, ця тема була в центрі уваги на зустрічі в Люксембурзі міністрів закордонних справ ЄС. Ідею підтримують насамперед такі країни, як Франція, Італія і Іспанія.

ЄС говоритиме із владою Лівії про різні варіанти боротьби з торгівлею людьми.

"Ми можемо обговорити з лівійською владою можливість провести в рамках операції "Софія" навчання берегової охорони Лівії. Це – один із варіантів збільшення нашої допомоги цій країні, що необхідно для того, щоб керувати потоками мігрантів і уникнути загибелі людей в лівійських територіальних водах", – заявила керівник дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

Зазначимо, за останні півроку завдяки операції "Софія" в міжнародних водах неподалік від Лівії вдалося врятувати життя 13 тисяч осіб, заарештувати 68 підозрюваних у контрабанді людьми.

Однак для більшої ефективності морську операцію планують поширити також на лівійські територіальні води.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.