Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електротранспорт

Четвер, 21 квітня 2016, 12:47

На зупинках Львова з'являться наліпки, які інформуватимуть про рух транспорту

електротранспорт

Львівськідепутати планують розмістити на зупинках міста наліпки з QR-кодом, які повинні інформувати про рух транспорту.

Про це повідомила прес-служба «Об’єднання «Самопоміч».

Сьогодні на сесії Львівської міськради до мера Андрія Садового звернувся депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ігор Корончевський з ініціативою розмістити наліпки з персональним QR-кодом та номером, зчитавши які можна дізнатися, за скільки хвилин прибуде громадський транспорт.

«Стратегічний план розвитку міста передбачає поступово облаштовувати на зупинках електронні табло з інформуванням про час очікування транспорту. В той же час, враховуючи затратність такого підходу, пропонуємо тимчасове рішення з використанням смартфонів й мобільного інтернету», – наголошує Ігор Корончевський.

Депутат пропонує розмістити спеціальні наліпки із назвою, персональним QR-кодом та номером зупинки.

«Щоб отримати інформацію, за скільки хвилин приїде автобус, трамвай чи тролейбус, достатньо зчитати QR-код або ввести вказаний на наліпці номер на сайті lad.lviv.ua. Таким чином, ми створили тимчасовий дешевший  аналог електронних табло», – зазначив один із розробників ініціативи Мирослав Голяк.

У подальшому планується запровадити можливість отримання графіку на мобільний телефон за допомогою смс-повідомлення. Це дозволить користуватися послугою з будь-якого телефону, а не лише зі смартфонів з доступом до інтернету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.