Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

stfeder.com

П'ятниця, 22 квітня 2016, 12:10

29 дерев у Львові стануть пам’ятками природи

Львів

Вчора на сесії Львівської міськради депутати визнали 29 дерев міста пам’ятками природи.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, йдеться про такі дерева: бук (площа Святого Юра) – 1 шт; гінкго (вул. І. Франка, 122) – 1 шт; гінкго (територія СЗШ № 9) – 1 шт; метасеквойя (головний корпус ЛНУ ім. І. Франка, вул. Університетська, 1) – 1 шт; дуб великоплідний (головний корпус Львівської політехніки) – 1шт; гінкго (територія Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького) – 1 шт; гінкго (вул. Шота Руставелі, 5) –2 шт; група метасеквой (територія центру творчості дітей та юнацтва Галичина біля озера) – 21 шт.

Перелічені дерева є рідкісними для Львова, деякі з них завезені з інших частин планети, а відтак є екзотами, які важливо зберегти в природоохоронних, естетичних та пізнавальних цілях.

«Окрім цього такі дерева, як бук та дуб досягли значного віку, а відтак і розмірів. Оголошення цих дерев пам’ятками природи дозволить обмежити діяльність, яка б змогла  призвести до пошкодження чи знищення їх, а відтак і збереження для майбутніх поколінь», – наголосили в управлінні екології та благоустрою міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.