Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Соціалістична партія України

П'ятниця, 22 квітня 2016, 16:14

Суд забанив символіку Соціалістичної партії України

Соціалістична партія України

Символіка Соціалістичної партії України потрапляє під дію закону про декомунізацію.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно із наказом міністра юстиції України Павла Петренка від 12 квітня, символіка Соціалістичної партії України не відповідає закону про декомунізацію, хоча до назви, статуту та програмі партії претензій немає.

Зокрема, символіка Соцпартії України не відповідає частині 1 статті 4 закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки".

"Визнати, що символіка Соціалістичної партії України не відповідає частині першій статті 4 закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки", йдеться у наказі.

Нагадаємо, у січні Вищий адміністративний суд підтвердив законність заборони Комуністичної партії України. Ще 9 квітня Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки.

Тоді ж депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.