Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

business-tv.com.ua

Земля сільськогосподарського призначення

Понеділок, 25 квітня 2016, 13:13

Жителі Львівщини накупили земель та прав на них на 22 мільйони

business-tv.com.ua

У поточному році на Львівщині від продажу земельних ділянок та прав на них до бюджетів надійшло 22,4 млн. гривень. 

З них до державного бюджету – 0,6 млн. гривень., до місцевих - 21,8 млн. гривень (у тому числі з урахуванням виплат за минулі періоди). Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

На земельних аукціонах, організованих спеціалістами територіальних органів Держгеокадастру Львівщини, від початку цього року в оренду передали 39 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Загальна площа земель становить 764,3 га. Під час конкурентного продажу вартість оренди ділянок збільшилась у 1,4 рази – з 1,32 до 1,9 млн. гривень.

«Результати земельних аукціонів свідчать про зацікавленість потенційних покупців. Інвестори готові вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини»,– відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

У 2015 році місцеві бюджети отримали від сільськогосподарських товаровиробників Львівської області більше 193 мільйонів гривень плати за користування землею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.