Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гроші

territoria-kredita.com.ua

Понеділок, 25 квітня 2016, 15:24

З 1 травня мінімальна зарплата зросте на 72 гривні

гроші

Зарплата зросте до 1450 гривень, а також збільшиться прожитковий мінімум.

Про це повідомила прес-служба ДФС у Львівській області.

З 1 травня 2016 року в Україні зросте мінімальна зарплата з 1378 до 1450 гривень, а також збільшиться розмір прожиткового мінімуму.

Ставка для нарахування єдиного соціального внеску з 1 січня 2016 року становить 22% до визначеної бази нарахування.

Відтак розмір мінімального страхового внеску становитиме 319 гривень (1450 грн х 22%). Єдиний соціальний внесок за себе повинні сплачувати фізособи-підприємці платники єдиного податку та самозайняті особи.

Також зміниться максимальний розмір доходу, на який потрібно нараховувати єдиний соціальний внесок: з 1 січня 2016 року він становить 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених в місяць нарахування доходу. Тобто з 1 травня він становитиме 36 250 гривень.

І відповідно збільшиться максимальний розмір нарахованого єдиного соціального внеску. З 1 травня він складе 7975 гривень або 3048,63 гривень при нарахуванні соцвнеску на зарплату працівника-інваліда, якщо роботодавцем є юридична особа.

Без змін залишаються такі пільги, виплати та ставки податків як граничний розмір добових; сума податкової соціальної пільги; сума неоподатковуваного доходу у вигляді подарунків; сума нецільової благодійної допомоги; ставки єдиного податку для I і II групи; ставки податку на нерухоме майно.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.