Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електротранспорт

Понеділок, 25 квітня 2016, 15:37

У модернізацію тягових електропідстанцій Львова інвестували 70 мільйонів

електротранспорт

У березні завершилася модернізація 19 тягових підстанцій та Диспетчерського пункту для електропостачання громадського транспорту.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Необхідність модернізації зумовлена тим, що обладнання на існуючих підстанціях є застарілим, а для його ремонту відсутні навіть запасні частини.

"Більше 70 мільйонів гривень інвестовано у ці роботи. Зараз ще проходить процес навчання працівників. Те, що тут було, ще з 1930-х та 1970 років. Фактично, 50 років пройшло і ми тепер поставили нове обладнання. Хлча потрібно було зробити це раніше", – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нове обладнання дозволить підвищити надійність енергопостачання рухомого складу, значно продовжити термін експлуатації модернізованого обладнання, зменшити витрати підприємства на обслуговування електрогосподарства та втрати електроенергії, а також підвищити безпеку експлуатації обладнання.

Зазначимо, роботи з модернізації підстанцій почалися ще в липні 2013 року. Постачальником була компанія "Плутон". А нагляд за виконанням робіт вела консалтингова компанія "Egis", яку залучив ЄБРР. 

"На тяговій підстанції №2 повністю замінено високовольтне обладнання, проведено технічне переоснащення живлячих комірок електротранспорту та заміна системи дистанційного керування. Також ми відмовились від трансформаторів масляного типу на користь трансформаторів із сухою ізоляцією, які є надійними, малогабаритними і не затратними", – зауважили в ЛКП "Львівелектротранс".

Модернізацію провели на підстпнції ТПП-1, ТПП-2 (вул. Замарстинівська, 11А), ТПП-3 (вул. Городоцька, 185), ТПП-4 (вул. Некрасова, 77), ТПП-5 (вул. Тролейбусна, 2), ТПП-6 (вул. І. Франка, 41). 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.