Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зорян Кісь

Facebook Зоряна Кіся

Середа, 27 квітня 2016, 12:50

У радники Садовому сватають Зоряна Кіся

Зорян Кісь

З 11 квітня збирають підписи на підтримку електронної петиції про призначення активіста радником Андрія Садового з питань прав людини.

На даний момент зібрано 19 підписів з необхідної тисячі, на підписання є ще 44 дні.

Автор петиції Олександр Завертаний аргументує кандидатуру Кіся так:

"Враховуючи події, які сталися у Львові під час ЛГБТ-фестивалю, вважаємо, що меру Садовому потрібен радник, який зможе допомогти врегулювати такі ситуації, уникнути конфліктів, та забезпечити львів’янам реалізацію прав на свободу вираження думок та на мирні зібрання. 

Ми переконані, що, кандидатура Зоряна Кіся є найкращою. Він – львів'янин, його батько – відомий культуролог Роман Кісь, сестра – відома феміністка Оксана Кісь. 

Зорян уміло поєднує любов до України та любов до прав людини. Якщо слідкувати за його сторінкою у Facebook, можна в цьому переконатися. Він викладав новій поліції "Курс толератність та права людини" у Львові, під час своєї роботи він часто організовував мирні акції, зокрема кілька років займався питанням безпеки під час Маршу рівності в Києві. 

Важливо відзначити великий досвід пана Кіся як правозахисника: працював в найбільшій правозахисній організації Amnesty International, тепер працює в американській правозахисній організації Freedom House. Закінчив Львівський університет та Академію адвокатури в Києві. Він точно зможе допомогти меру міста розібратися у питаннях прав людини. 

Також, багатьом Кісь відомий, як засновник руху "Врятуйте Жовтень" і руху "Бульвар Вацлава Гавела".

Зазначимо, що за інформацією офіційного сайту Львівської міської ради, у мера Львова Андрія Садового зараз є 32 радники. Серед них немає радника з прав людини, позаштатним радником з гуманітарних питань є Ірина Подоляк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.