Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

Вівторок, 24 липня 2012, 13:28

Під час Євро-2012 Львівводоканал мило каналізацію спеціальним плином, аби ліквідувати неприємний запах у місті – керівництво Ензиму

Під час Єврочемпіонату у Львові ЛМКП «Львівводоканал» використовувало спеціальні  миючі машини, які під тиском вводили  плин, що пробиває міські стоки і, таким чином, ліквідовували неприємний запах у місті.

Про це повідомив президент ПрАТ «Компанія Ензим» Орест Вовк.   

За його словами, компанія «Ензим» під час Євро 2012 не припиняла своєї діяльності і не переставала  скидувати свої стічні води у міську каналізацію. Проте, неприємного запаху у Львові на той час не було.

«Всі усвідомлювали, що це будуть гості з Європи, це міжнародний імідж, тому потрібно щось робити з каналізацією, аби не було смороду. Тому «Львівводоканал» використовувало спеціальні засоби для очищення каналізації» – сказав він.  

Як стверджує керівництво «Ензиму», стоки підприємства становлять лише 2% від загальноміських, тому між перевищенням показників стічних вод і смородом у Львові – немає нічого спільного.

«Харківський та Одеський дріжджові заводи також  свої стічні води зливають у міську каналізацію, проте там жодного запаху немає через модернізацію цієї ж каналізації. Тому, причина смороду у Львові – це надто занедбана господарка міста», - додав він.  

Нагадаємо, ЛМКП «Львівводоканал» стверджує, що стоки «Ензиму» погіршують роботу очисних споруд міста.

Водночас, прокуратура Львівської області провела перевірку щодо виникнення неприємного запаху. За висновками комісії фахівців, основною причиною неприємного запаху у місті є неналежна робота каналізаційної системи міста, яка є застарілою та зношеною. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.