Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Артем Стиник

uacrisis.org

Четвер, 28 квітня 2016, 13:18

Львівський активіст змушує любити українську мову голову НАБУ

Артем Стиник

Святослав Літинський оскаржив дії Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, який при виконанні службових обов'язків спілкувався іноземною мовою.  

Громадський активіст, викладач ЛНУ Святослав Літинський на своїй сторінці в Facebook повідомив, що Директора НАБУ Артема Ситника можуть притягнути до відповідальності за непоширення інформації українською мовою.

Про це йдеться у листі-відповіді на звернення до Глави Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна.

У документі зазначено, що у випадку відкриття службового розслідування щодо Артема Ситника, цим займеться Національне агентство з питань державної служби. 

Активіст додав, що зареєстровано заяву активіста до суду з оскарженням дій Артема Ситника.

У позовній заяві, зокрема йдеться про те, що :

17 березня Літинський звернувся із запитом до Національного антикорупційного бюро України з проханням надати оприлюднену директором (Головою) НАБ України інформацію державною мовою, що розміщена  на офіційному веб-ресурсі, а саме його виступ від 15 березня 2016 року за посиланням: https://nabu.gov.ua/novyny/onlayn-dyskusiya-iz-dyrektorom-nacionalnogo-antykorupciynogo-byuro-ukrayiny-artemom-sytnykom.  Знайдений запис також є неперекладеним в інших засобах масової інформації.

Начальник Відділу забезпечення роботи Директора бюро у відповідь на прохання активіста вказав, що діяльність НАБУ в сфері висвітлення інформації про Бюро не регулюється Законом України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”, а Законом України “Про національне антикорупційне бюро України”, а тому не підпадає під визначення офіційної інформації, через що надання автентичного перекладу відеозапису онлайн-дискусії не передбачено чинним законодавством України, чим фактично відмовив ому у наданні перекладу вказаної інформації.

Нагадаємо, що Святослав Літинський торік у вересні виграв суд у Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо виступу Міністра російською мовою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.