Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

lv.104.ua

Четвер, 28 квітня 2016, 15:31

Ціна газу для отримувачів субсидій не зміниться

газопостачання

Сума платежу за газ не зміниться для українців, що отримують субсидії

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, українці, які на сьогодні вже оформили і отримують субсидії, переходу на єдину ціну на газ не відчують, а розмір їх платежів за газ залишиться тим самим. 

«Розмір їх платежів за газ залишиться тим самим. Тільки держава буде сплачувати більшу частку, компенсуючи їм підвищення ціни. Для 6 млн родин, а це 14 млн українців, малозабезпечених українців, нічого з початком опалювального сезону не зміниться», – заявив Павло Розенко.

За його словами, всім, хто вже отримує субсидії їх розмір буде перерахований з 1 травня автоматично, відтак немає потреби повторно звертатися до соцуправлінь та подавати додаткові документи.

Також він повідомив, що уряд вже прийняв рішення про збільшення у державному бюджеті суми на субсидії щонайменше на 5,3 млрд грн.

«Таким чином, на субсидії у 2016 році буде виділено загалом понад 40 млрд грн. За нашими розрахунками, цієї суми вистачить для того, щоб покрити витрати на газ для малозабезпечених громадян України», – наголосив Павло Розенко.

Нагадаємо, уряд встановив єдину ціну на газ для населення та продовжив діючі норми споживання газу для домогосподарств без лічильників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.