Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

extreme.com.ua

Вівторок, 24 липня 2012, 13:59

На Львівщині потонули 64 особи від початку купального сезону

На липень 2012 року у Львівській області зафіксовані 64 випадки утоплення, з них 5 – це діти. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління державного пожежного нагляду головного управління держтехногенної безпеки у Львівській області Орест Галонько.

Основною причиною утоплення є купання в недозволених місцях та алкоголь. «Кожного дня ми маємо кілька звернень з приводу утоплень, особливо в дні, коли температура повітря дуже висока. Як правило, це молоді люди в нетверезому стані, що купаються в озерах, непристосованих до цього»,– зазначає начальник рятувально-водолазної служби Львівщини Роман Фіц.

У Львові відповідають санітарним нормам та мають дозвіл на купання лише озеро «Колиба» в Брюховичах, Винниківське озеро та штучна водойма на вул. Горбачевського, 24. Решта водойм не пристосовані до купання: не мають паспорту пляжу, рятувального посту, дно водойми не обстежене, брак облаштування пляжу, благоустрою.

2011 року на водоймах загинули 97 осіб, серед них 8 дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.