Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

5.ua

Четвер, 5 травня 2016, 11:19

Туреччина може отримати безвізовий режим з ЄС через місяць

Євросоюз

Єврокомісія рекомендувала Європарламенту скасувати візи для громадян Туреччини в межах Шенгенської зони у червні цього року.

Про це повідомляє Еuronews.

Зазначимо, цей процес є частиною угоди між Туреччиною та ЄС щодо обміну мігрантами. На шляху до вільних європейських подорожей для турків – загалом 72 пункти вимог від ЄС.

"Знадобиться політична воля Туреччини, аби виконати зобов‘язання, які вона взяла на себе 18 березня. Ми надішлемо наші пропозиції Європейському парламенту та Раді. Ухвалити рішення можливо уже в червні, з огляду на те, як Туреччина буде готова на той момент", – наголосив перший заступник голови Європейської комісії Франс Тіммерманс.

У межах угоди, ухваленої в березні, Туреччина погодилася приймати назад шукачів притулку, яким відмовили у ЄС, але натомість вимагає, зокрема, скасування віз для 79 мільйонів своїх громадян.

Для цього Анкара зобов‘язалася оголосити безвізовий режим для громадян ЄС. Поступ у візовому питанні для Туреччини принциповий, а у разі провалу цього пункту, – під загрозою вся угода між Туреччиною та ЄС.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.