Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зураб Аласанія

1tv.com.ua

Четвер, 5 травня 2016, 15:14

На Львівському радіо тимчасово забанили Зураба Аласанію

Зураб Аласанія

Керівництво Львівського обласного радіо перенесло вихід в ефір інтерв'ю з Генеральним директором Національної телекомпанії України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив ведучий програми "Ранкова панорама" Святослав Драбчук:

Я ніколи не міг би собі подумати, що цензура в журналістиці наздожене мене на державній роботі. Для тих хто не знає, я ведучий ранкової програми на Львівському радіо (Львівське обласне радіо). І до себе в ефір, я запросив не скандального політика регіонала, не псевдо активіста-провокатора, не російськомовного виконавця (на Львівському радіо це важкий злочин), а Генерального директора Національної телекомпанії України, а виходить і мого керівника Зураба Аласанії. Спочатку все було добре, мене викликали в кабінет директора, висловили усну подяку, попросили в розмові вказати, що Львівське радіо погано чути в деяких частинах міста. Пізніше керівництво радіо навіть виділило транспорт, щоб забрати п. Зураба з Богословського корпусу УКУ, де той читав лекції. 
З п. Зурабом, ми поговорили про етапи створення суспільного телебачення, розвиток і майбутнє суспільно радіо, про нові моделі державних радіостанцій і т. д. Інтерв’ю, яким до того і ми, і керівництво радіо були задоволені, мало вийти в понеділок, але не вийшло бо: 
Спочатку мені сказали, що це пов’язано з рішенням, якоїсь там спілки журналістів і відразу ж запевнили інтерв’ю обов’язково вийде, але мусимо дочекатися відповіді Аласанії. 
В понеділок інтерв’ю в ефір так і не вийшло, а у вівторок коли я спробував скинути собі його на флешку мені сказали, що його нема і не буде, бо це власність радіо.
Ще пізніше коли я зустрівся з директоркою радіо Мирославою Лубкович, я дізнався, що інтерв’ю не вийшло і не вийде в ефір, бо я ставив "неправильні питання", мовляв слід було спитати, коли і яка буде зарплата. Хоча до того всім все подобалося. 
Дотепер мені ніхто не може пояснити, чому розмова з Зурабом Аласанією в ефірі Львівського радіо, була такою небажаною, а закулісні інтрижки в середині структури натякають на мою небажаність теж."

Згодом радійник повідомив, що про цей факт стало відомо виконуючому обов'язки директора ЛОДТРК Михайлові Хвойницькому, який запевнив, що інтерв'ю в ефір таки вийде. 

Цю інформацію підтвердила директор "Львівського обласного радіо" Мирослава Лубкович:
«Стався технічний збій, внаслідок якого інтерв'ю не вийшло у понеділок (25 квітня). Однак, ми вирішили його перенести на 11 травня у програму "Час жити" о 18:20. Святослав Драбчук про це не знав, так як він не був на виробничій нараді, під час якої йшлося про іншу дату виходу інтерв'ю. Він окрім радіо працює на ще одній роботі, тому не ходить на виробничі наради. 

Що ж до питання, яке нас цікавило, це покриття Львівщини. Наша станція 14 років добивалась FM-частот на ефір у Львові. Торік, 9 липня нам дали частоту (103,3 МГц), чотири години на Львів та п'ять районів області. Але в кінці року слухачі скаржились на те, що нас не чути. Згодом вдалося з'ясувати, що Український державний центр радіочастот дав припис концерну "РРТ" про обмеження нашої частоти у десять разів. Ми звернулись до Національної ради телерадіомовлення, до Зураба Аласанії. Він пояснив таке обмеження є у зв'язку з близькістю до державного кордону, порадив прочитати законодавство. Коли Святослав Драбчук домовився про інтерв'ю ми просили запитати про ситуацію, що склалась з покриттям радіо на Львівщині. Ми збираємось в майбутньому піднімати питання про обмеження частот українського радіо.»

Зураб Аласанія заявив, що інтерв'ю записано з запиту журналістів, а не за поданням керівництва філії. Він додав, що триматиме ситуацію на контролі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.