Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні послуги

chernigov.mesto.ua

Четвер, 5 травня 2016, 15:53

З липня ціни на опалення та теплоенергію зростуть на 90%

комунальні послуги

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг з 1 липня підвищила тарифи на теплову енергію та опалення на 75-90%.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Відсоток залежить від підприємства теплопостачання. Левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду стосовно ціни на природний газ, решта – перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію", – заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

За його словами, також затверджені заходи із збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%.

"Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо. Короткострокові заходи із "розшивання" вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну", – наголосив Дмитро Вовк.

Нагадаємо, уряд з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис грн за 1 тис. куб.м, для виробників теплової енергії – 6,81 тис грн за 1 тис. куб.м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.