Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

dnews.donetsk.ua

Вівторок, 24 липня 2012, 17:19

У Львові люди з обмеженими можливостями борються з проблемою доступу до правосуддя

Із липня у Львові розпочався проект «Покращення рівня доступності до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями», реалізацією якого займається регіональний громадський благодійний фонд «Право і Демократія». Учасники сьогоднішнього круглого столу у Львівській міській раді обговорювали можливості розв'язання цієї проблеми.

Проект полягає у здійсненні громадськостю та засобами масової інформації активних дій, спрямованих на покращення доступності до суду незрячих осіб та осіб із суттєвими вадами зору, з метою забезпечення їм рівної можливості судового захисту своїх законних прав та інтересів.

У межах проекту фонд планує розробити покрокові заходи, щоб покращити доступ незрячих до судів. «Ми плануємо розробити таблиці з шрифтами Брайля, спеціальну літературу, щоб незрячі могли ознайомитися зі своїми правами, процедурами звернення до суду. Також хочемо провести ряд консультаційних заходів, щоб надавати правову допомогу»,– повідомив керівник проекту Андрій Бурий.

«Щоб привернути широку увагу громадськості до даної проблематики, плануємо відзняти фільм, який буде стосуватися захисту прав незрячих осіб. В цьому фільмі хочемо показати ті проблеми і перешкоди, які є в даної категорії осіб при зверненні до судів і не тільки. В планах також сторення кількох аудіороликів та розміщення їх на радіо на правах соціальної реклами і такими меседжами привернути увагу людей до проблеми», – додав також Андрій Білоус.

Проект реалізовується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.