Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дубневичі

П'ятниця, 6 травня 2016, 14:10

Львівська облрада профінансує райони Дубневичів

Дубневичі

Із усіх мікропроектів місцевого розвитку, які фінансуватимуться з обласного бюджету, найбільше відібрали проектів з районів братів Дубневичів. 

Ці дані опубліковані на сайті Львівської обласної ради.

Вчора, на засіданні конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку із 1419 заявок було відібрано 647 проектів на 51 млн грн, які фінансуватимуться з обласного бюджету.

Зокрема, найбільшу підтримку отримали проекти з ремонту та реконструкції шкіл – 179 переможців, народних домів – 112, дитячих садочків – 102, ФАПів, амбулаторій сімейної медицини – 58, встановлення вуличного освітлення – 85.

Зазначимо, конкурсна рада раніше затвердила розподіл коштів: «Народні доми»; «ФАПи та амбулаторії сімейної медицини, центри первинної медико-санітарної допомоги»; «Освітня галузь»; «ДНЗ» ; вуличне освітлення; розробка ПКД для проектів об'єднаних територіальних громад; інші проекти.

Загалом, найбільше проектів здобули райони, які входять до виборчий округів від яких пройшли у Верховну Раду брати Ярослав та Богдан Дубневичі: Городоцький, Мостицький, Пустомитівський, Самбірський райони.

Про преможців конкурсу можна дізнатися тут.

Також вісім об’єднаних територіальних громад отримають кошти на розробку проектно-кошторисної документації для реалізації більш масштабних інфраструктурних проектів.

Окрім того, під час засідання за пропозицією голови бюджетної комісії облради Олега Домчака із резервного переліку було вилучено 73 мікропроекти, де різниця в балах між експертами була більшою, ніж 10 балів.

«Ці проекти будуть передані на розгляд двом незалежним експертам і за підсумками оцінювання можливо деякі з них отримають шанс на дофінансування з обласного бюджету ще у цьому році», – наголосив Олег Домчак.

За його словами, тепер громадам на реалізацію мікропроектів буде скеровано субвенцію з обласного бюджету, однак лише після того, як вони освоять власні кошти, виділені з місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.