Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

dplvlk.com.ua

Четвер, 12 травня 2016, 10:19

В українських лісах заборонили вирубки дерев

лісове господарство

Уряд тимчасово заборонив рубки в лісах до перегляду відповідних документів.

Про це повідомляє УНІАН.

"Уряд підтримав пропозицію Мінприроди щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їхнього здійснення", – заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, уряд доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагрополітики провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції України у сфері охорони та збереження лісових ресурсів.

Також у Мінприроди опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад.

Зазначимо, 11 травня уряд звільнив керівника Державного агентства лісових ресурсів у зв'язку з незадовільним станом справ у галузі та безсистемною вирубкою лісу.

"Відбувається масове вирубування лісів, люди волають, що потрібна реакція уряду. Нам треба врегулювати питання вирубування лісу", – наголосив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Згідно з даними Держмитслужби, щороку з України вивозять деревини на 272 млн доларів. А найбільше незаконних рубок проводяться в Карпатах. Крім того, в регіоні росте найбільше рідкісних дерев, які, відповідно,  коштують дорожче. Відомі букові праліси Карпат входять до переліку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. 

Нагадаємо, Синютка ініціював перевірки у лісгоспах Львівщини. За результатами перевірки у Буському лісництві було виявлено чисенні зловживання, наразі перевірка триває у Золочеві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.