Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЗНО

uzhgorod.in

Четвер, 12 травня 2016, 11:02

Сертифікати ЗНО будуть дійними не один рік

ЗНО

Сертифікати ЗНО 2016 року будуть дійсні щонайменше 2 роки.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як пояснила вчора міністр освіти і науки Лілія Гриневич, 2015 року в Україні була змінена методика визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання і вже другий рік поспіль запроваджено поріг «склав/не склав», як у міжнародних тестах.

«Ця методика показала свою дієвість і цього року буде продовжена. Це означає, що ті, хто пройде ЗНО цього року, зможуть скористатися своїми сертифікатами у вступній кампанії 2017 року», – наголосила Лілія Гриневич.

За її словами, відповідні норми будуть закладені в умовах вступу до вищих навчальних закладів на 2017 рік.

«Поки ми продовжуємо наукову і експертну дискусію, скільки саме років буде дійсний сертифікат ЗНО, але щонайменше 2 роки – це можна сказати точно», – зазначила Гриневич.

Нагадаємо, 5 травня в Україні розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Явка абітурієнтів на Львівщині становила 96,34 %

Також цього року всі абітурієнти подаватимуть документи до вступу через Інтернет, щоб уникнути черг у приймальних комісіях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.