Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

США

ipress.ua

П'ятниця, 13 травня 2016, 11:10

У Румунії збудують протиракетний центр

США

Сполучені Штати запустили проект вартістю 800 млн доларів у Румунії, спрямований на захист країн НАТО та баз американських сил у Європі.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, на авіабазі у румунському місці Девеселу представники США і НАТО оголосили про відкриття там пункту системи оборонних пускових установок. Однак, на думку російської влади, західні союзники розбудовують свій ядерний арсенал.

"Тут ніколи не йшлося про Росію. Тут завжди йшлося про балістичні ракети, які можуть досягти теренів країн НАТО та позицій американського війська у Європі з близького Сходу", – заявив заступник міністра оборони США Роберт Ворк.

Незважаючи на це, Росія виступила проти зведення пункту системи оборонних пускових установок у Румунії.

"Ми розглядаємо розміщення подібних пускових установок суперечністю до ключового положення угоди про ядерні озброєння середнього радіусу дії. Відтак США порушили цю угоду, що має бути широко оголошено, без зайвих дипломатичних висловів", – зазначила речниця російського МЗС Марія Захарова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.