Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Субота, 14 травня 2016, 15:20

Світова прем’єра музики Мирослава Скорика відбулась у Львові

Вчора, 13 травня, у національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулась світова прем`єра Другого концерту для віолончелі з оркестром Мирослава Скорика у виконанні Олександра Пірієва.

Концерт для віолончелі прозвучав  в рамках музичного проекту «Мирослав Скорик у проекті Три «С»: Скорик – Сильвестров – Станкович». Концерт відбувся у форматі благодійної акції «Музика заради життя».

Твори Мирослава Скорика звучали разом із всесвітньо відомими творами композиторів ХІХ-ХХ століть, які по характеру і творчому почерку наближені до скориковських: це музика видатних французьких композиторів-імпресіоністів Клода Дебюссі та Моріса Ревеля, американського композитора Джорджа Гершвіна. В концерті взяли участь академічний молодіжний симфонічний оркестр "INSO-Львів", диригент Хобарт Ерл і піаніст Йожеф Ермінь.

Мирослав Скорик, який був особисто присутній на прем'єрі, наголосив, що він ніколи не забуває про Львів і йому приємно, що саме в цьому місті вперше прозвучав його новий музичний твір.

За словами голови ради Львівського територіального відділення Асоціації платників податків України Лілії Долінської, у Львові концерт вирішили зробити благодійним, щоб зібрати кошти на обладнання для реанімації новонароджених Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». За виручені кошти планують купити сучасне реанімаційне ліжко для немовлят, без якого новонароджені у реанімації не виживуть. Таке ліжко вимірює температуру, підтримує тепло, зволожує кисень та дозволяє робити рентгенографію».

Мирослав Скорик – автор опер, балетів, популярних пісень – першого українського твісту «Не топчіть конвалій» та  блюз-танго «Намалюй мені ніч». Брав безпосередню участь у створенні культового українського фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Мирослав Скорик - єдиний в Україні композитор, який пише знакові віолончельні концерти. За Концерт №1 він був удостоєний Державної премії України імені Тараса Шевченка в 1987 році. 

Підтримку благодійній акції надав Кредобанк. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.