Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська митниця

novynarnia.com

Середа, 18 травня 2016, 15:11

У серпні на львівській митниці запровадять "Єдине вікно"

Львівська митниця

Мінфін розробив систему електронної системи обміну даними "Єдине вікно" для спрощення митних процедур та боротьби з корупцією на митниці.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Зокрема, проект буде запроваджений на митницях з 1 серпня 2016 року.

Система "Єдине вікно" передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митним пунктам в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон.

Згідно із розробленим Міністерством фінансів проектом, всі види контролю (митний, санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний, радіологічний та інші) здійснюватимуться за допомогою електронного обміну даними.

Відтак, замість печаток і штампів держорганів на паперових документах будуть проставлятись електронні відмітки в спільній базі даних.

Як зазначили у прес-службі міністерства, створення "Єдиного вікна" дозволить значно спростити митні процедури та скоротить час на їх проведення, дозволить значно знизити корупційні ризики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.