Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Абетка харчування

youtube.com

Реклама,   Середа, 18 травня 2016, 18:07

Nestl? презентувала львівським вчителям освітню програму для школярів

Абетка харчування

У травні Nestlé в Україні провела конференцію для вчителів Львівщини з «Абетки харчування».

Про це повідомляє менеджер з розвитку програм здорового харчування Nestlé в Україні Ірина Колодяжна.

Зокрема, на конференції вчителям з 82 загальноосвітніх навчальних закладів Львівщини презентували освітню програму для школярів молодших класів «Абетка харчування».

Ірина Колодяжна зазначила, що мета цього заходу – допомогти вчителям навчити дітей молодших класів основам правильного харчування та здоровому способу життя.

«Абетка харчування» – готовий курс, який має гриф: «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» і  схвалений науково-методичною радою з питань освіти Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України для використання у навчально-виховному процесі в загальноосвітніх навчальних закладах. Для розробки «Абетки» залучали провідних фахівців з гастроентерології, дієтології Національної медичної академії післядипломної освіти», – наголосила Ірина Колодяжна.

Науковою базою для створення програми стали досвід і розробки Nestlé щодо раціонального харчування. За час існування, з 2009 року, у програму було залучено близько 120 тисяч дітей з 490 шкіл України. Аналогічні освітні програми, які підтримує Nestlé, працюють у 83 країнах світу.

Зазначимо, учні в ігровій формі дізнаються про те, як правильно харчуватися, як поводитися за столом, про національні особливості харчування, обрядові страви та багато іншого. У програмі також передбачена позакласна робота – конкурси, змагання, свята.

«Абетка харчування» надзвичайно актуальна у сучасному житті школяра, його батьків та вчителів. Адже це – яскравий маячок для організації правильного харчування, здорового способу життя, взаємин дітей із батьками. Львівська ОДА готова надати всіляку підтримку для розвитку та впровадження цієї програми», – заявила представник департаменту освіти і науки Львівської ОДА Леся Босак.

За словами лікаря-нутриціолога Оксани Гдирі, проаналізувавши результати навчання за «Абеткою харчування», зрозуміло, що ця програма позитивно впливає не лише на харчування дітей, але й може змінити харчування всієї родини та покращити здоров’я.

«Програма працює у школі вже чотири роки і ми спостерігаємо великий поступ у розвитку наших дітей у сфері здорового способу життя. Наші діти інколи споживають не корисні продукти, але принаймні вони розрізняють, що  корисне, а що може зашкодити», – розповіла викладач львівської загально-освітньої школи № 78 Ірина Прихідько, де запроваджено викладання «Абетки харчування».

Додомо, розроблена за ініціативою Nestlé в Україні навчальна програма для учнів 1-4 класів «Абетка харчування» стала частиною курсу «Основи здоров'я». Головною метою програми є навчити дітей принципам правильного харчування і виховати звичку дотримуватися цих принципів в повсякденному житті.

У 2016 році Nestlé планує залучити 300 тисяч дітей до програми «Абетка харчування».

Детально про «Абетку харчування» можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.