Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пікет медиків під облрадою

Четвер, 19 травня 2016, 12:15

Львівських медиків масово скорочуватимуть

пікет медиків під облрадою

Частину працівників лікарень області наразі відправляють у відпустки за власний рахунок, а згодом – звільнять з роботи.

Про це повідомляє газета "Високий замок".

"Набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про зменшення кількості ліжок у лікарнях. У кожному закладі їх має бути не більше 60 у розрахунку на 10 тис. населення. По Львівській області середній показник – 82 ліжка. Пропозиція взяти відпустку за свій рахунок – це перший крок по запланованій оптимізації. Це – попередження, аби медики готувалися до скорочень. Буде скорочуватися ліжковий фонд, відповідно, скорочуватимуть штатні посади", – зазначив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

У бюджеті на цей рік на охорону здоров’я передбачено 1 386 млн грн, більшість коштів мала піти на виплату заробітної плати медикам, однак, за словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдана Чечотки, забракло 63 млн грн.

"Тому й попросили, щоб медики взяли відпустку за свій рахунок. Це – найбільш безболісний спосіб вийти з тієї ситуації, в якій опинилися. Дивуюся лікарям, які вперто не хочуть брати ці відпустки. Будемо відверті — вони ж не за зарплату там працюють, могли би походити на роботу як волонтери", – заявив Богдан Чечотка.

Чечотка наголосив, що наразі він та його працівники у департаменті також працюють без зарплати.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.