Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Четвер, 19 травня 2016, 13:45

Нові ціни на газ – це злочин влади проти українського народу, – ВО «Батьківщина»

ВО "Батьківщина"

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» вважає справжнім злочином проти українського народу маніпуляції із цінами на блакитне паливо.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Зокрема, у партії наголошують, що перший злочин скоїв попередній уряд, порахувавши фальшиву цифру споживання газу, і він має за це відповісти.

«Українцям встановили тарифи на газ, тепло, гарячу воду, виходячи з того, що, мовляв, в країні не вистачає українського газу. Нам сказали, що прогнозний показник споживання газу українцями за рік складе 21,3 млрд. куб. м. А, згідно з бухгалтерською звітністю, усі громадяни України спожили протягом року 17,2 млрд. куб. м. газу. У цих 17 мільярдів входить і побут, і опалення, і гаряча вода. Водночас Україна видобула майже 20 млрд. куб. м. газу, тобто більше, ніж споживає населення. Це означає, що скоєний злочин, тому що порахували фальшиву цифру споживання і сказали, що українцям потрібен імпортований газ, а, відповідно, урядовці заклали зовсім іншу ціну», – пояснила лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Керівник Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк зауважив, що підвищення тарифів на газ призведе до зростання вартості і за опалення.

«Зараз, коли опалювальний сезон вже завершено, вплив нового тарифу на природний газ не буде таким відчутним та болісним, але на осінь, коли прийде час розрахунків за перший місяць опалювального сезону, українці будуть шоковані від отриманих рахунків та квитанцій», – наголосив головний «батьківщинівець» Львівщини.

Уже нинішній уряд пішов ще далі у цінових маніпуляціях, вирішивши продавати українцям газ за ціною, яка в 4,3 рази більша, аніж справжня вартість газу українського видобутку з урахуванням ренти та транспортування. На переконання лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, за збільшенням ціни на газ прихована «надвелика корупційна модель поводження з газом українського видобутку».

«Рентабельність видобутку газу минулого року при ціні 1590 гривень складала 28,6% – це більше, аніж достатньо, щоб брати кредити, бурити свердловини, розвивати галузь та нормально її утримувати. Зайве, що з вас брали, – 1113 грн., – це 70 % ціни, яку платили видобувні організації. Тобто рента, податок, який ввели вперше з приходом Яценюка – це фактично податок з українців. Такого великого податку на видобувні організації немає ніде у світі. При цьому для приватних компаній, де всі свої люди, рента була встановлена 29%, а для державних компаній, де з вас беруть податок, поставили 70%», – роз’яснила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України з 1 травня встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 гривень за тисячу кубометрів і скасував пільгові 1200 кубометрів газу для населення в опалювальний період, ціна яких була 3600 грн/тис. куб. м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.