Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

МВФ

sharij.net

П'ятниця, 20 травня 2016, 10:37

МВФ визначився із сумою третього траншу Україні

МВФ

Міжнародний валютний фонд надасть Україні 1,7 млрд доларів у рамках третього траншу кредиту за програмою розширеного фінансування.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як наголосив офіційний представник Міжнародного валютного фонду Джері Райс, питання продовження співпраці з Україною після програми EFF і надання їй третього кредитного траншу буде розглядатися радою директорів МВФ в липні цього року.

"Що стосується суми, наскільки мені відомо, це буде один транш, не об'єднання. Я думаю, сума траншу становитиме 1,7 млрд доларів, але мені необхідно уточнити цю цифру", – заявив Джері Райс.

Зазначимо, відкрита у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд доларів з першим траншем в 5 млрд доларів спочатку припускала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по 1,63 млрд доларів і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до 0,61 млрд доларів.

Україна змогла отримати тільки перші два транші, частина першого у розмірі 2,7 млрд долірів пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів став Нацбанк.

Нагадаємо, Україна очікувала отримати третій транш кредиту від Міжнародного валютного фонду у середині листопада минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.