Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЄБРР

zn.ua

П'ятниця, 20 травня 2016, 17:15

Україна отримає 28 мільйонів євро на підтримку малого і середнього бізнесу

ЄБРР

Європейський союз і Європейський банк реконструкції і розвитку надуть 28 млн євро на інформаційну підтримку малого і середнього бізнесу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, йдеться про бізнес-консультації, інформаційну, освітню та іншу підтримку малих і середніх підприємств в Україні у рамках програми EU4Business.

Таку угоду сьогодні підписали перший віце-прем'єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, посол ЄС в Україні Ян Томбінський та директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Відтак, передбачено створити мережу центрів підтримки бізнесу, які мають з'явитися в 15 областях України. Також передбачається, що близько 12 млн євро буде використано для підтримки прямого фінансування, що ЄБРР надає малим підприємствам. 50 малих і середніх підприємств мають отримати пряме фінансування від ЄБРР у рамках спеціальної кредитної лінії обсягом 100 млн євро.

"Сьогоднішня угода відкриває перед українськими малими і середніми підприємствами шлях до більш широких можливостей для розвитку. Консультативна та фінансова допомога ЄС і ЄБРР зробить ці компанії більш сильними і конкурентоспроможними як на місцевих, так і на міжнародних ринках", – наголосив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Зазначимо, угода є частиною програми EU4Business, яка включає в себе забезпечення доступу українських малих і середніх компаній до фінансування та надання значної технічної допомоги уряду України у дерегуляції та реалізації ефективної політики підтримки приватного сектора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.