Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Вівторок, 24 травня 2016, 10:34

Львівщина не подала жодного проекту на отримання субвенції для об'єднаних громад

Львівщина

22 об'єднані громади з областей України подали 111 проектів з розбудови інфраструктури за фінансової підтримки держави: Львівщини серед них немає.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, уже 22 об’єднані територіальні громади з семи областей подали до Мінрегіону 111 заявок на проекти, що можуть реалізовуватися за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури.

Сума реалізації поданих проектів – 120 млн грн з одного мільярду гривень субвенції, яка цього року спрямовується на 159 об’єднаним громадам.

"Комісія затвердила більшість заявок, отже об’єднані громади вже найближчим часом зможуть розпочати відповідні проекти. А це – розбудова місцевої інфраструктури, будівництво доріг та соціальних об’єктів, підвищення якості послуг для громадян. Це ті кроки, які демонструють реформу децентралізації в конкретних діях", – наголосив Геннадій Зубко.

Відтак, комісія розглянула заявки на проекти від об’єднаних громад Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Полтавської, Тернопільської, Сумської та Хмельницької областей. Львівщина наразі не подала жодного проекту.

Нагадаємо, в 2016 році з державного бюджету об'єднаним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн.

Кошти розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн – для найбільшої.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.