Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

firtka.if.ua

Вівторок, 24 травня 2016, 14:51

Уряд пообіцяв не підвищувати пенсійний вік

пенсіонери

В уряді обіцяють, що пенсійний вік не підвищать, а всі пенсійні зобов'язання будуть виконані вчасно і в повному обсязі.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Як заявив сьогодні віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, питання підвищення пенсійного віку на сьогодні не стоїть на порядку денному. За його словами, зараз потрібно застосувати інші заходи з наповнення бюджету Пенсійного фонду, ніж підвищення пенсійного віку.

"Тому на сьогодні Уряд не вноситиме жодних ініціатив щодо підвищення пенсійного віку в Україні", – підкреслив Павло Розенко.

Він зазначив, що попри непростий фінансовий стан, держава гарантує виконання всіх своїх пенсійних зобов'язань.

"Необхідні кошти для цього в державному бюджеті є. Більше того, є кошти і на підвищення мінімальної пенсії з травня, і кошти на підвищення мінімальної пенсії у 1 грудні 2016 року. Я запевняю, що ніякої катастрофи Пенсійного фонду не буде. Пенсіонерам немає чого хвилюватися. Держава забезпечує вчасно і в повному обсязі всіх громадян", – наголосив Павло Розенко.

Нагадаємо, мінімальна зарплата та прожитковий мінімум в Україні з 1 травня збільшилися з 1 378 до 1 450 гривень, а мінімальна пенсія – 1 130 гривень.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.