Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

парк на Сихові

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 24 травня 2016, 16:30

На Сихові розпочали облаштування нового парку

парк на Сихові

Парк духовної культури імені Івана Павла II обійдеться Львову у 50 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомляє керівник Сихівської РА Ірина Маруняк, роботи з облаштування парку стартували у березні. Зараз тут завершують облаштування плиткою центральної доріжки – від вул. Лісної до вул. Хоткевича – шириною близько 4,5 м.

Це – лише перша черга розробленого торік проекту, реалізації якої передбачає використання близько 5,6 млн грн. На виконання цих робіт замовник ЛКП «Зелений Львів» цього року отримав 1,650 млн грн, а у торік – 1,176 млн грн. За актами виконаних робіт використано уже 1,730 млн грн.

«Цьогоріч ми розпочали тут ремонтні роботи, і зараз завершуємо облаштування центральної доріжки. Якщо нам додадуть фінансування, то цьогоріч прокладемо іще одну та збудуємо радіальні доріжки під Хресну дорогу», – наголосила Ірина Маруняк.

Облаштування парку триватиме впродовж 5-6 років.

Зазначимо, проект зі створення парку духовної культури ім. Св. Папи Римського Івана Павла ІІ передбачає комплекс заходів: будівництво за Церквою Катехитичної школи; будівництво за Катехитичною школою Бульвару ім. св. Папи Римського Івана Павла ІІ (ширина – 10 м); облагородження лісопаркової смуги з облаштуванням Хресної дороги (лісопаркова смуга за будівлею Сихівської РА).

Загальна вартість проекту – 50 млн. грн, площа – 98 га. Замовником робіт виступає ЛКП «Зелений Львів», а підрядник – ТОВ «К-Інвест».

Це має бути перший парк духовної культури в Україні. Також на площі понад 40 га буде розміщено мінімум 4 громадські туалети. У парк буде 8 входів, а головний вхід розміщуватиметься збоку проспекту Червоної Калини. У планах – облаштування фонтанчиків, великої дитячої зони з атракціонами, навчальною та спортивною зонами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.