Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

МВФ

sharij.net

Середа, 25 травня 2016, 16:05

Греція може отримати 11 мільярдів від МВФ

МВФ

Долю траншу в 11 мільярдів євро для Греції наразі вирішують у Брюсселі міністри фінансів країн єврозони. 

Про це повідомляє Euronews.

Очікується, що Єврогрупа підтримає виділення траншу, Греція схвалила пакет реформ, на яких наполягали кредитори. Однак МВФ виступає за полегшення боргового тягаря країні, а Німеччина проти цього.

Два тижні тому міністри фінансів зони євро вже розглядали це питання й підтвердили, що слід реструктуризувати грецький борг. 

"Ми можемо подивитися, чи здатна Греція щороку виплачувати свій борг. Якщо ні, тоді ми готові допомогти їй найближчими роками і вирішити деякі з цих проблем", – зазначив президент Єврогрупи Єрун Дейсселблум.

Нагадаємо, Греція має борг у 321 млрд євро, що складає 177% ВВП цієї країни. Пропонується змінити відсоткову ставку для виплати боргу, а терміни окремих кредитів Афінам може бути подовжено.

Голова МВФ Крістін Лагард вважає, що борг не є стійким і його слід реструктуризувати. Погашення окремих видів заборгованості може затягнутися до 2060 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.