Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ізолятор

Четвер, 26 травня 2016, 10:16

СБУ відмовила делегації ООН у відвідуванні декількох в'язниць

ізолятор

Підкомітет ООН з попередження катувань призупинив візит до України, заявляючи про перешкоджання роботі.

Про це повідомляє Центр інформації про права людини.

Зокрема делегація підкомітету ООН з попередження катувань призупинила свій візит до України після того, як СБУ відмовила їй у доступі до декількох в'язниць країни.

"Ця відмова в доступі є порушенням зобов'язань України як держави-учасниці Факультативного протоколу до Конвенції проти катувань. Через це ми не змогли відвідати деякі місця, про які ми чули численні і серйозні звинувачення у затриманні людей і можливому застосуванні тортур або жорстокого поводження", – відзначив керівник делегації Малкольм Еванс.

Візит розпочався 19 травня і мав закінчитися 26 травня.

Зазначимо, відповідно до Конвенції ООН проти катувань, делегації підкомітету ООН з попередження катувань мають відвідувати всі держави, що є учасниками протоколу, і можуть здійснювати візити до будь-яких місць позбавлення волі без попередження. Це другий випадок, коли делегація ООН припиняє свій візит.

"Підкомітет ООН з попередження катувань очікує, що Україна виконуватиме свої міжнародні зобов'язання відповідно до Факультативного протоколу, який вона ратифікувала у 2006 році. Ми також сподіваємося, що уряд України буде вступати у конструктивний діалог з нами, щоб надати делегації можливість відновити свій візит в найближчому майбутньому і працювати разом задля створення ефективних гарантій проти ризику застосування катувань та жорстокого поводження в місцях несвободи", – наголосив Малкольм Еванс.

Делегація мала оцінити виконання рекомендацій, наданих після здійснення першого візиту в 2011 році. 

Делегація ООН мала перевірити інформацію від жертв та їхніх родичів, які стверджують, що в Україні поширена практика, зокрема, позбавлення працівниками СБУ затриманих будь-яких контактів із сім'ями та доступу до адвоката.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.