Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 27 травня 2016, 12:35

У Львівській мерії з'являться нові управління

Львівська міськрада

Львівські депутати прийняли нову структуру Львівської міської ради.

Вчора, 26 травня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за затвердження структури виконавчих органів Львівської міської ради та за загальну чисельність апарату ради та її виконавчих органів. Це рішення підтримали 45 депутатів.

Зокрема, міському голові напряму підпорядкуватиметься департамент фінансової політики, а його першому заступнику – департамент житлового господарства та інфраструктури, а також 6 районних адміністрацій. Заступник міського голови з економічних питань та містобудування завідууватиме економікою містобудуванням.

Управління культури та управління охорони історичного середовища підпорядковуватимуться департаменту розвитку, а управління архітектури буде розділено на два самостійні управління: архітектури та урбаністики.

Також передбачається створення двох нових департаментів: юридичного, до складу якого буде входити управління правової роботи без статусу юридичної особи та управління державної реєстрації, та адміністративних послуг.

Ліквідувати вирішили управління "дозвільний офіс", працівники якого перейдуть у ЦНАПи та в управління державної реєстрації.

Департамент гуманітарної політики розділили на два департаменти: на департамент соціальної політики (найбільший з департаментів міськради, працює понад 220 осіб) та департамент освіти, охорони здоров’я, сім’ї, молоді та спорту.

Як зазначила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич, повідомляє прес-служба міської ради, ця ухвала набуде чинності не раніше, ніж 1 вересня цього року.

"Ця ухвала буде введена в дію не раніше 1 вересня цього року, оскільки буде прийнято рішення про створення, реорганізацію та ліквідацію ряду виконавчих органів. Але ми одночасно ставимо умову, що ця ухвала набере чинності не раніше, ніж затвердження сесією міської ради ухвали про розмежування повноважень. Цю ухвалу ми плануємо винести на розгляд наступної сесії", – наголосила Гелена Пайонкевич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.