Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

об'єднані громади

П'ятниця, 27 травня 2016, 18:02

Об'єднані громади Львівщини отримають 400 мільйонів

об'єднані громади

У 2016 році 15 об'днаних громад області мають отримати на свій розвиток майже 416 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив сьогодні круглому столі "Децентралізація: досвід Європи –перспективи України" за участі посла ЄС в Україні Яна Томбінського перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, усі із 15 новостворених огромад Львівщини, які мають прямі бюджетні відносини з Києвом, отримають не лише державні кошти на свій розвиток, а й значні фінансові надходження з інших джерел.

Щодо подальшого створення об'єднаних громад на Львівщині, то, за словами Замлинського, 10 із них уже ініціювали об’єднання, ще у 73 триває обговорення. 

Зазначимо, у лютому у Львівській ОДА оголосили про створення робочої групи для врегулювання проблемних питань об'єднаних громад області.

Нагадаємо, в 2016 році з державного бюджету об'єднаним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн.

Тоді ж зазначалося, що кошти субвенції розподілятимуться між громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі об'єднаної територіальної громади, а фінансування проектів за рахунок субвенції відбуватиметься згідно з планом соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.