Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмін валют

Понеділок, 30 травня 2016, 12:54

При обміні валюти скасують пенсійний збір

обмін валют

Нацбанк планує скасувати пенсійний збір при купівлі валюти та змінив порядок проведення операцій на умовах "своп".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 24 травня на засіданні Ради з фінансової стабільності за участю голови Національного банку Валерії Гонтаревої та міністра фінансів Олександра Данилюка, було вирішено продовжувати поступову лібералізацію на валютному ринку.

Зокрема, у найближчих планах – скасувати пенсійний збір при купівлі валюти та підготовка до залучення у капітал банків іноземних інвесторів.

Також Нацбанк вніс зміни в порядок проведення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти на умовах "своп". Відтепер за кожною заявкою банків НБУ розраховує різницю між процентними ставками за коштами у гривні та іноземній валюті (різниця процентних ставок).

Загалом, Рада констатувала покращення економічної ситуації з березня, хоча п певні ризики для фінансової стабільності усе ще залишаються. Наразі Нацбанк очікує отритмати черговий транш від Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду працювала в Україні з 10 до 18 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.