Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будинкові лічильники

Львівгаз

Вівторок, 31 травня 2016, 13:51

У червні Львівгаз по-новому здійснюватиме нарахування за газ

будинкові лічильники

Для споживачів газу Львівщини, які не мають встановлених лічильників, здійснено перерахунок відповідно до нових норм споживання від 1 лютого 2016 року.

Про це повідомила прес-служба ТОВ "Львівгаз збут".

Зокрема, суми до сплати із вказаним перерахунком будуть відображені в платіжних документах за використаний газ у травні, які споживачі отримають наступного місяця.

"Впродовж останніх трьох місяців уряд декілька разів змінював норми споживання газу та порядок розрахунку для споживачів без лічильників. При цьому, враховуючи велику кількість змін, з боку державних інстанцій не було жодних роз’яснень як діяти у ситуації, що склалася. Через це ТОВ "Львівгаз збут" не мало можливості провести коректні нарахування споживачам без лічильників та вчасно виставити рахунки за спожитий газ", – наголошують у Львівгазі.

Відтак, у зв’язку із останніми змінами щодо термінів застосування нових норм "Львівгаз збут" провів перерахунок обсягів спожитого газу. У червні буде відображений перерахунок за період з 1 лютого до 23 березня 2016 року відповідно до норм:

- 4,4 куб. м газу на людину в місяць, якщо використовується тільки газова плита і є гаряче водопостачання;

- 7,1 куб. м газу на людину в місяць з газовою плитою за відсутності гарячої води;

- 14 куб. м на людину в місяць з газовою плитою і водонагрівачем.

Наразі залишається не вирішеним питання щодо перерахунку норм споживання з 6 травня 2015 до 31 січня 2016 року через рішення Вищого Адміністративного суду України. Тому в платіжних документах місце для оплати газу за цей період суми вказано, щоб потім повідомити про ці нарахування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.