Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

маршрутки

Вівторок, 31 травня 2016, 13:26

На компенсацію перевезення пільговиків Львівська облрада виділила 15 мільйонів

маршрутки

Львівські депутати затвердили програму компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради, як повідомляє кореспондент Варіантів, депутати проголосували за програму компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян на 2016 рік.

Відтак, на компенсацію проїзду пільговиків з обласного бюджету було виділено 15 млн грн (цю субвенцію розподілили між місцевими бюджетами Львівщини), а ще 5,1 млн грн повинні надійти з бюджету районів області. 

Зазначимо, ця компенсація поширюється лише автомобільний транспорт. Загалом в області функціонує 678 приміських та міжміських маршрутів, на яких працює 1406 автобусів та які обслуговують 62 перевізники.

Загальна кількість пільговиків на Львівщині  – 713 тисяч. За попередніми підрахунками, для повного покриття втрат доходів перевізників від пільгового перевезення окремих категорій громадян необхідно близько 240 млн грн

Як додав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, за минулий рік перевізники недоотримали державних субвенцій у понад 400 тис грн, відтак перевізникам мають виплатити ще й цю заборгованість.

Нагадаємо, перевізники Львівщини вирішили в межах області із 8 лютого до 1 квітня возити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих бійців. Однак після переговорів із обласною владою, був підписаний меморандум, згідно з яким пільговики й надалі їздитимуть у транспорті безоплатно.

А в середині лютого Верховна Рада затвердила законопроект, згідно з яким цьогоріч Львівщина отримає 87 мільйонів гривень на перевезення пільговиків.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.