Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 31 травня 2016, 15:27

Рятувальники ліквідували пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі без респіраторів

Грибовицьке сміттєзвалище

Пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі гасили інфільтратами через брак води та техніки, а рятувальники працювали без респіраторів.

Про сьогодні на позачерговій сесії Львівської міської ради повідомив голова комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів, депутат Жовківської районної ради від партії УКРОП Ігор Муравський.

"Влада була бездіяльна. Пожежники були без апаратів дихання, без необхідної техніки, закінчилася вода, відтак пожежу почали ліквідовувати інфільтратами. Чому не підняли поліцію? Чому дітей кинули на роботу без респіраторів? Зараз потрібно на пошуки рятувальників під обвалами кинути максимум людей", – заявив Ігор Муравський.

Муравський вже виступав сьогодні на сесії Львівської обласної ради, де попередив депутатів про можливий прорив дамби з фільтратами, що розташована на території сміттєзвалища.

За його словами, ця дамба трісла у трох місцях і якщо станеться прорив, то 2,5 метрова хвиля затопить найближчі села.

Нагадаємо, вчора на Грибовицькому сміттєзвалищі близько 15:00 год стався обвал, внаслідок якого трьох рятувальників з Жовківського району накрило сміттям. Вони гасили пожежу, яка почалась на сміттєзвалищі 29 травня.

Начальник ГУ Національної поліції України у Львівській області Дмитро Загаріязазначив, що зсув на Грибовецькому сміттєзвалищі трапився через недбалість водія бульдозера.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.