Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

відходи

Середа, 1 червня 2016, 18:13

Відтепер подавати декларацію про відходи можна в онлайн-режимі

відходи

Мінприроди запустило електронний сервіс у сфері поводження з відходами.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, сьогодні презентували запуск електронного сервісу здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами.

Відтак подавати декларацію про відходи підприємці зможуть в онлайн-режимі.

Зазначимо, кожен підприємець, який зареєстрований в Україні, повинен декларувати дані про відходи. За минулий рік на реєстрацію декларацій про відходи подали лише 6217 підприємців, а це приблизно 1% від загальної кількості.

"Ми сподіваємося, що впровадження електронних послуги надасть вигоду не лише підприємцям, а й бюджету. Забезпечення прозорості при реєстрації дозволів стимулюватиме підприємців декларувати відходи, відповідно, і надходження з екологічного податку до бюджету зростуть. Це кардинально змінить підхід до виконання екологічних програм у країні, на реалізацію яких до цього часу не вистачало коштів", – наголосив Остап Семерак.

До запровадження електронного декларування підприємець звертався за допомогою у проведенні інвентаризації та паспортизації відходів та розраховувався показник загального утворення відходів.

Якщо цей показник є менше за 50, у цьому випадку немає необхідності отримувати будь-які дозвільні документи. Якщо показник від 50 до 1000 – необхідно подавати на реєстрацію декларацію про утворення відходів. Якщо цей показник більше за 1000, то підприємство має складати реєстрову карту об’єктів утворення відходів та отримувати дозвіл на здійснення операцій з поводження з відходів.

"Розроблена унікальна система декларування кардинально полегшує життя підприємцям. Відтепер подати декларацію про відходи можна без витрат часу на поїздку до Центру надання адміністративних послуг, без черг, без паперових носіїв, і, головне, без корупції", – додав Остап Семерак.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів вирішило ініціювати перевірки сміттєзвалищ на території України у зв'язку з трагедією на Грибовицькому сміттєзвалищі та реформувати Держекоінспекцію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.