Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

працевлаштування

Середа, 1 червня 2016, 18:25

Львівські працедавці найчастіше шукають будівельників й офіціантів

працевлаштування

Працедавці області найчастіше шукають будівельників, офіціантів та продавців, найменше – працівників культури та мистецтва.

Про це повідомляють аналітики OLX.

Проаналізувавши пропозиції із працевлаштування, представлені на онлайн-ресурсі приватних оголошень OLX.ua на Львівщині, аналітики сайту з'ясували, які професії є найбільш затребуваними напередодні літнього сезону.

Відтак, за даними OLX, на сайті доступно понад 5 500 вакансій і близько 1 200 резюме. Найбільше пропозицій про роботу можна знайти у категоріях "Роздрібна торгівля/продажі" (18,7% від загальної кількості вакансій), "Будівництво" (12,3%), а також "Бари/ресторани" (8,5%).

Не популярними серед роботодавців є категорії "Нерухомість" 0,8% і "Культура/мистецтво" (0,3%).

Зазначимо, влітку збільшується попит на спеціальності у сферах роздрібної торгівлі та обслуговування. Найпоширеніші позиції – менеджер з продажів, касир-продавець, торговий представник, кухар, адміністратор та офіціант. Не поступається цим категоріям лише будівельна галузь. Часто у сезон роботодавці готові брати на роботу людей без досвіду і кваліфікації.

Зокрема, за місяць промоутер або продавець морозива може заробити у середньому від 2 000 грн. Також затребувані офіціанти та інші працівники закладів швидкого харчування. Офіціантам, окрім заробітної плати в 110 грн/добу і традиційних чайових, обіцяють забезпечити транспортом, а на позиції продавця можна отримати близько 130 грн за зміну.

На саджання, вирощування та продаж зелені запрошують власників земельних ділянок. Їм обіцяють від 1 000 грн до 6 000 грн залежно від врожаю.

Є й досить оригінальні пропозиції: українське онлайн-видання про клубну субкультуру шукає журналістів, відданих електронній музиці.

Що ж до резюме, то найбільше їх у категорії "Будівництво" (16,9% від загальної кількості вакансій), "Транспорт/логістика" (16,5%) та "Інші сфери занять" (16,1%). Найменше – "Нерухомість" (0,2%).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.