Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Музей етнографії

Четвер, 2 червня 2016, 12:36

У Львові реставрують скульптуру Музею етнографії

Музей етнографії

З середини червня у Львові розпочнуть реставрувати скульптурну групу «Ощадність».

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіла начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко, з середини червня у Львові розпочнуть реставрувати скульптурну групу «Ощадність», яка розміщена на куполі Музею етнографії та художнього промислу, що на пр. Свободи, 15.

Разом з скульптурою також заплановано відреставруватидва дахові вікна.

«Вкінці минулого року управління охорони історичного середовища та Інститут банківської справи провели благодійний аукціон, на якому зібрали 300 тис грн для відновлення львівської «статуї Свободи». Частину цих коштів витрачено на проектну документацію, яку виготовила Львівська академія мистецтв виготовила. Зараз проект проходить експертизу. Реставраційні роботи виконуватимуть за кошти міського бюджету та за решту коштів, зібраних на аукціоні», – наголосила Лілія Онищенко.

Зазначимо, будинок Музею етнографії та художнього промислу, колишня будівля Галицької ощадної каси, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Автором скульптурної групи «Ощадність» є скульптор Леонард Марконі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.