Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський суд

mistaua.com

Четвер, 2 червня 2016, 13:14

Верховна Рада значно збільшила зарплату суддям

Львівський суд

Верховна Рада прийняла закон про судоустрій і статус суддів.

Сьогодні на сесії Верховної Ради 281 народний депутат підтримав закон про судоустрій, який передбачає поступове підвищення розмірів посадового окладу судді до 30, 50 і 75 мінімальних заробітних плат в залежності від рівня суду. 

Зокрема, з 1 січня 2017 року оклад судді місцевого суду складе 15 мінімальних зарплат, судді апеляційного суду або вищого спеціалізованого суду – 25 мінімальних зарплат. А з січня 2018 року пропонується встановити оклад судді місцевого суду в 20 мінімальних зарплат, судді апеляційного суду або вищого спеціалізованого суду – 30 мінімальних зарплат.

З 1 січня 2019 року оклад судді місцевого суду складе 25 мінімальних зарплат, судді апеляційного суду або вищого спеціалізованого суду – 40 мінімальних зарплат. А з січня 2020 року – 30 та 50 мінімальних зарплат відповідно.

Оклад суддів Верховного Суду пропонується збільшити з 13 до 75 мінімальних заробітних плат з 1 січня 2017 року.

Зазначимо, наразі суддя місцевого суду заробляє 10 мінімальних зарплат, апеляційного суду – 11, вищого спеціалізованого суду – 12, Верховного суду –13.

Також законопроект скасовує безстрокове обрання судді, а президент відтепер не має право звільняти суддів. Вони не притягуються до відповідальності за ухвалене ними судове рішення, за винятком злочину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.