Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицье сміттєзвалище

Четвер, 2 червня 2016, 14:13

Львів планує отримати гроші на сміття від європейців

Грибовицье сміттєзвалище

Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і 10 – на сміттєпереробний завод.

Сьогодні на брифінгу заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк повідомила про те, що очікується підписання угоди між Львовом та Європейським інвестиційним банком про будівництво сміттєперобного заводу і рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Завод почнуть будувати після підписання угоди між банком, урядом та містом. 

За словами чиновниці, вона особисто оглянула місця, в яких можуть побудувати завод, однак де саме це буде не уточнила. Про перебіг роботи з подолання наслідків еклогічної катастрофи міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій звітуватиме щодня. На сьогодні заплановано ще один брифінг о сімнадцятій годині.

Нагадаємо, 30 травня під час гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє надзвичайників з Жовківщини, й інженер-еколог ЛКП "Збиранка".

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.