Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство

Четвер, 2 червня 2016, 15:49

Посадовці одного із лісгоспів Львівщини дозволили вирубати столітні дерева

лісове господарство

Троє посадовці організували незаконну вирубку понад вісім тисяч сторічних сосен на території одного із лісових господарств Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Зокрема, протягом трьох років директор державного лісопідприємства, начальник відділу лісового господарства та головний інженер виписували та затверджували спецквитки, на підставі яких було вирубано понад вісім тисяч сосен, віком понад сто років.

Зазначимо, ліміти, у межах яких видаються дозволи на спеціальне використання природних ресурсів, державному підприємству не видавались, а проведення вирубок лісу протягом наступних кількох років не передбачалося.

Однак протягом трьох років посадовці лісгоспу продовжували виписувати та затверджували спецквитки, на підставі яких вирубали тисячі дерев рідкісної породи. Сума завданих збитків складає 23,9 млн грн.

Наразі за цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Трьом посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 до 12 750 гривень або без такого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.