Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лічильники

cina.org.ua

Четвер, 2 червня 2016, 16:37

У травні на Львівщині заборгованість за газ та гарячу воду склала 97 мільйонів

лічильники

Станом на 1 травня цього року заборгованість населення опалення та гаряче водопостачання становила 97,3 млн.грн.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Заборгованість населення за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій становила 72,5 млн.грн, за централізоване водопостачання, водовідведення – 31,4 млн.грн, за вивезення побутових відходів – 4,5 млн.грн.

Водночас вартість нарахованих субсидій переважає вартість фактично спожитих послуг з постачання газу на 815,3 млн.грн.

У січні–квітні цього року населення сплатило за електроенергію 268,5 млн.грн, а заборгованість становила 33,5 млн.грн.

Термін заборгованості у квітні за вивезення побутових відходів становив 3,2 місяця, за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій – 2,3 місяця, за централізоване водопостачання, водовідведення – 1,7 місяця, за централізоване опалення, гаряче водопостачання – 1,4 місяця.

На кінець квітня 2016 року підприємств-банкрутів у області нараховувалось 51. Заборгованість їм мешканцям області становила 7,6 млн.грн.

Зазначимо, впродовж січня–квітня мешканці Львівщини сплатили за житлово-комунальні послуги 1257,6 млн.грн (50,9% нарахованих за цей період сум).

За централізоване водопостачання, водовідведення було оплачено 122,1% від нарахованих сум, за централізоване опалення, гаряче водопостачання – 118,9%, за вивезення побутових відходів – 98,8%, за утримання будинків, споруд, прибудинкових територій – 96,9%, за газопостачання – 35,8%.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у квітні цього року, порівняно з квітнем 2015 року, збільшились на 17,2% і з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·год) становили 716,8 грн.

Нагадаємо, станом на 1 березня цього року заборгованість населення опалення та гаряче водопостачання становила 144,4 млн.грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.