Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

П'ятниця, 3 червня 2016, 12:14

Екс-голова райсуду Львівщини видавав підроблені рішення

львівська поліція

Колишній голова одного з районних судів області видавав замовні підроблені рішення, за допомогою яких мешканець незаконно приватизував нерухомість.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Зокрема, правоохоронці встановили, що на момент прийняття судового рішення 61-річний екс-суддя перебував на посаді голови суду.

Він підписав підроблене рішення суду за цивільним позовом про відшкодування матеріальної шкоди. Згідно з документом, за мешканцем визнавалося право власності на приміщення першого поверху багатоповерхового будинку вартістю 5,4 млн грн. У подальшому нерухомість приватизували та продали.

Також було встановлено, що у районному суді на розгляді за вказаним номером перебувала зовсім інша цивільна справа про розподіл майна при розлученні. А справа, за рішенням якої українець незаконно отримав нерухомість не розглядалась у суді.

Було з'ясовано, що підписувався у рішенні особисто голова суду, а відтиск мокрої печатки було зроблено оригінальною гербовою печаткою установи.

Наразі екс-голові райсуду повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.