Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

снодійний мак

vynohradivnews.in.ua

П'ятниця, 3 червня 2016, 12:29

За вирощення маку і конопель львів'янин може заплатити від 68 тисяч штрафу

снодійний мак

Поліцейські розпочали пошуки незаконних посівів маку і конопель на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

З 1 червня до 29 вересня в Україні триває загальнодержавна оперативно-профілактична операція "Мак 2016". 

Відтак львівські правоохоронці шукають підпільні посіви нарковмісних рослин маку і конопель, а також перекриватимуть канали надходження наркотиків до споживача.

Згідно з законодавством за незаконний посів або вирощування снодійного маку, або незнищення дикорослих конопель чи того ж таки снодійного маку передбачено покарання у вигляді штрафу від близько 12 000 грн до маже 69 000 грн.

Якщо мешканець Львівщини посіє або вирощуватиме снотворний мак у кількості від 100 до 500 рослин, а конопель від 10 до 50 рослин, то особа сплачуватиме штраф від 68 000 грн до близько 344 000 грн. Або ж на неї чекатиме арешт до 6 місяців чи обмеження волі до 3 років.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель більше, ніж 50 рослин, то власника наркоплантації позбавлять волі терміном від 3 до 7 років.

Зазначимо, вирощувати нарковмісні рослини для промислових потреб мають право лише ті юридичні особи, які на це мають спеціальні дозволи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.