Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

П'ятниця, 3 червня 2016, 14:00

Гройсман відхрестився від Грибовичів

Володимир Гройсман

Володимир Гройсман наголосив, що подолання наслідків пожежі та рекультивація земель на Грибовицькому полігоні входить до компетенції місцевої влади.

Прол це повідомляє РБК-Україна.

Як сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, уряд готовий надати допомогу сім'ям загиблих у Грибовичах, однак за рекультивацію сміттєзвалища відповідає місцева влада.

"Я дав доручення Міністерству екології зараз вивчити стан усіх полігонів в країні – це питання треба вирішити. І я вважаю, що сьогодні в умовах фінансової децентралізації можливо це зробити власними ресурсами місцевих бюджетів", – зазначив Гройсман.

За його словами, уряд може лише виділити матеріальну допомогу сім'ям загиблих під час пожежі, якщо місцева влада не має необхідних коштів.

Нагадаємо, 30 травня під час гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє надзвичайників Львівського гарнізону, а також еколог, працівник ЛКП "Збиранка".

Як стало відомо сьогодні, діти загиблих рятівників зможуть отримувати щомісячну стипендію у розмірі 4000 гривень. 

А Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і ще 10 – на сміттєпереробний завод.

Детальніше дізнатися про ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі можна уфоторепортажі, в якому також можна знайти й дрон-відео.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.