Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 3 червня 2016, 16:41

Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища доручать Львівспецкомунтрансу

Грибовицьке сміттєзвалище

Одна із можливих ділянок під будівництво сміттєпереробного заводу, знаходиться поблизу Миколаєва.

Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Ольга Сивак.

"Наступного тижня на сесії міської ради депутати вирішуватимуть, хто буде бенефіціаром кредиту, тобто його отримувачем. Ми плануємо, що основним комунальним підприємством, яке займатиметься питанням рекультивації Грибовицького сміттєзвалища за кредитні кошти, буде ЛКП «Львівспецкомунтранс»", – заявила Ольга Сивак.

За її словами, згідно з проектом 2013 року вартість рекультивації становить більше 21 мільйона євро. Проте сьогодні такі роботи можуть подорожчати, відтак у міськраді передбачають, що проведення необхідних робіт коштуватиме близько 30 мільйонів євро. 

Спорудити новий полігон та власне сміттєпереробний завод на Львівщині планують ще за 10 мільйонів євро. Відтак загальна вартість проекту – близько 40 мільйонів євро. 

"Умови надання кредиту є дуже вигідними для міста. Це є найдешевші гроші, які місто може отримати, на дуже тривалий термін часу – на 25 років з пільговим періодом під приблизно 1,5% річних", – додала Ольга Сивак. 

Як зауважила голова Сихівської райдержадміністрації, заступниця голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, зараз міська й обласна влади активно шукають нову ділянку під будівництво нового сміттєпереробного заводу. 

"У нас є дві ділянки, що знаходяться за 30-40 кілометрів від Львова. Сьогодні відбулись консультації, а зараз ці дві території обстежують", – зазначила Ірина Маруняк.

Конкретні місця розташування двох ділянок Ірина Маруняк не назвала. Єдине, що стало відомо, одна із них – поблизу Миколаєва.

Також вона підкреслила, що питання будівництва нового сміттєпереробного заводу обов'язково обговорюватимуть із місцевою громадою.

Зазначимо, кредит у розмірі близько 40 мільйонів євро Львів отримає від Європейського інвестиційного банку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.