Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центральна збагачувальна фабрика "Червоноградська"

П'ятниця, 3 червня 2016, 19:08

На Львівщину насувається нова екологічна катастрофа

Центральна збагачувальна фабрика "Червоноградська"

На складах ДП "Львіввугілля" станом на початок червня накопичилось майже 90 тисяч тонн вугілля, що загрожує пожежою і екологічною катастрофою.  

Накопичення вугілля на складах відбулось через те, що ПАТ "ДТЕК Західенерго" у травні зменшило заявку на відвантаження вугільної продукції на Добротвірську ТЕС, – повідомляє Конфедерація вільних профспілок.  

"Підвищення температури неминуче призведе до самозаймання складованого вугілля, – наголошує голова Регіонального об'єднання Незалежної профспілки гірників України Червонограда Віталій Оніжук. – Якщо у найкоротші терміни відвантаження товарної продукції ДП "Львіввугілля" на ТЕС не вийде на рівень графіків, це приведе не тільки до соціального вибуху, пов'язаного із затримкою заробітної плати, а й до екологічної катастрофи у регіоні".

Аналогічна ситуація склалась на ПАТ "Львівська вугільна компанія". На збагачувальній фабриці накопичилось понад 23 тисячі тонн вугілля. У працівників компанії з'явився новий клопіт: до гасіння териконів додалися турботи по ліквідації джерел займання вугілля у бункерах фабрики.

Про це повідомила голова первинного осередку профкому НПГУ ПАТ "Львівська вугільна компанія" Наталія Барна.

Шахтарські колективи вдруге звернулися до президента Порошенка, прем’єр-міністра Гройсмана і міністра енергетики та вугільної промисловості Насалика.

"Якщо й цього разу на наші проблеми не звернуть уваги, ми не будемо чекати поки вугілля загориться і тоді, не дай Боже, виникне ситуація подібна до тієї, що сталася під Львовом і призвела до людських жертв, а вдамося до радикальних дій – акцій протесту у вигляді блокування роботи ПАТ "ДТЕК Західенерго", перекриття доріг та інших", – попередив Віталій Оніжук.

Нагадаємо, терикон Центральної збагачувальної фабрики "Червоноградська" горить вже дев'ятий місяць. 

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі внаслідок пожежи й обвалу сміття загинуло троє надзвичайниківтривають пошуки працівника ЛКП "Збиранка". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.